Många tänker att smycken är till för den övre delen av kroppen. Det en del då glömmer bort är att det även finns en hel del smycken till dina byxor och andra delar av underkroppen. Oavsett vilken sorts byxor du använder så kan du utsmycka dem. I det här inlägget går vi igenom några smycken och accessoarer som är till för den nedre delen av kroppen.

Byxkedja

Ett sorts smycke som oftast förekommer bland de som bär kläder i streetstil är byxkedjan. Byxkedjan slog igenom någon gång på 80-talet när kända hiphopare och rappare började att bära byxkedjan. En byxkedja är en sorts kedja som man fäster i byxans ficka och i en av byxans öglor. När byxkedjan kom fäste man ena änden i en plånbok som man sedan stoppade ner i fickan men oavsett hur du väljer att bära din byxkedja så är det lika moderiktigt. Byxkedjan kan variera i utseende. Det kan vara en klassisk kedja i silver eller guld, men det kan också vara en kedja med olika former. Till exempel fjärilar eller kors. Du kan bära en eller flera byxkedjor i olika längder. Med en byxkedja kommer din utstyrsel att sticka ut mer och du blir garanterat den trendigaste och coolaste.

Midjekedja

En annan sorts kedja som sitter strax ovanför dina byxor är midjekedjan. En midjekedja sitter ovanför höfterna och är snyggt att bära om du till exempel visar magen genom en kortare topp eller en magtröja.

Navelpiercing

En navelpiercing är en piercing som sitter i naveln. Det finns flera olika smycken i olika material och färger du kan ha i din navelpiercing.

Bälte

En annan sorts accessoar som verkligen kan ge dina byxor ett lyft är bältet, i dubbel bemärkelse eftersom ett bälte både kan hjälpa till att hålla uppe dina byxor och vara en snygg detalj. Ett bälte kan också kallas för ett skärp och kommer i olika modeller och material. Du kan välja att bära ett färgglatt bälte om din utstyrsel är exempelvis är helt svart och låta bältet vara en färgklick.

Fotkedja

En fotkedja eller en fotlänk är ungefär som ett sorts armband du fäster kring dina vrister. Många fotkedjor brukar vara lite tunnare men både materialet och färgerna kan variera. Det kan vara allt ifrån en tunn, enkel kedja i silver till en kedja med en berlock i form av ett hjärta, en fjäril eller ett kors.

Tåring

Att bära en tåring är särskilt snyggt om du är mycket barfota och vill att dina fötter ska kännas extra snygga. Då kan en tåring vara något för dig. En tåring är som en ring du bär på handens fingrar, men en tåring sitter på en eller flera av dina tår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *