Att använda sig av glasögon är något som både är snyggt och moderiktigt. Ett par riktigt snygga glasögon kan lyfta ditt utseende och outfit lika mycket som ett smycke kan göra. Det kan kännas svårt att veta vilka sorts glasögon du ska välja. Nedan följer några saker som du kan tänka på när du väljer bågar:

Ansiktsform

Ett bra sätt att hitta glasögon som passar dig är att gå efter din ansiktsform. Så här kan du tänka:

Runt ansikte: Välj ett par bågar som är kantiga och markerade. Testa bågar som är rektangulära eller fyrkantiga till formen.

Ovalt ansikte: De allra flesta bågar passar dem med ovalt ansikte. Testa bågar som är lika breda som ditt ansikte och sedan kan du gå hur djärvt du vill.

Hjärtformat ansikte: Även hjärtformade ansikten är välsignade med att de flesta bågar passar dem. Välj ett par bågar som är kantiga upptill och rundare nertill.

Fyrkantigt ansikte: Välj ett par bågar som är mjukare i formen. Testa bågar som är runda, ovala eller kattformade.

Spetsigt ansikte: Välj ett par bågar som har färg eller har detaljer på den övre delen av bågen. Testa bågar som är större och markerade, men undvik de som är för kantiga.

Design

Glasögon finns i många olika stilar från många olika designers till varierande priser. Ett tips är att gå in på hemsidor för att se hur utbudet ser ut och vilka sorts bågar som är moderna just nu. Ett exempel på det är wearglas.com som har specialiserat sig på läsglasögon i olika styrkor, solglasögon och blue light-glasögon som blockerar blått ljus som är det ljus vi får av våra skärmar och kan vara orsaken till huvudvärk, trötthet och sömnsvårigheter. Deras produkter är dessutom hållbara och du har möjlighet att prova dem hemma i upp till 100 dagar med en kort leveranstid.

Stil

En bra grej med glasögon är att det är bara du själv som kan bestämma vad du trivs i och vilken stil du vill ha. Om du har flera olika sorters bågar kan du lätt byta still från dag till dag och på så sätt undviker du att ledsna på dem. Vid ett tillfälle kan det kännas bäst att ha ett par bågar som är mer diskreta medan det vid andra tillfällen kan vara roligare med ett par bågar som sticker ut mer.

En persons val av glasögon berättar snabbt om vilken sorts stil och personlighet den har. De går dessutom att koordinera med dina kläder. Om du har en helsvart utstyrsel kan det pigga upp med ett par djärva bågar i färg.

Förut var solglasögonen den mest självklara accessoaren. Men tack vare att glasögonen som accessoar de senaste åren har fått ett uppsving så har det påverkat marknaden för glasögontillverkare. Eftersom fler vill bära glasögon som accessoar så är det numera möjligt för alla att kunna bära dem. Idag finns det glasögon både med och utan styrka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.