Förlovning är fortfarande ett stort steg i ett förhållande idag. En förlovning är ett tillkännagivande att paret har för avsikt att gifta sig. Förlovningen sker efter ett framgångsrikt frieri och paret får nu bära sina förlovningsringar. Ett frieri kräver lite planering och framförallt när det gäller att hitta rätt förlovningsring. Det finns en hel del att tänka på vid köp av ringar och bra råd är vanligtvis välkomna. En klok rekommendation är att bestämma sig för hur mycket ringarna får kosta och sedan hålla sig till en bestämd budget.

Förlovningspresenter som inspirerar

Av tradition ger familj och nära vänner presenter till paret som tillkännagivit sin förlovning. En förlovningspresent vara en gåva som inspirerar och behöver inte kosta allt för mycket. Blommor kan aldrig vara fel och en vacker bukett är vanligtvis mycket uppskattad. Dofter till henne och honom är alltid populärt som exempelvis Gucci Guilty, en fantastisk produktserie från Gucci som har precis allt ett par kan behöva. Här finns ljuvligt doftande parfymer, after shave, body lotion och hudvård. En annan enkel men uppskattad gåva är en flaska finare mousserat vin eller champagne för paret att njuta av.

Annorlunda förlovningspresenter

Det finns alternativ till de traditionella förlovningspresenterna som av en del kan uppfattas som ”tråkiga”. Föremål till det nya gemensamma hushållet är många gånger en mindre bra idé eftersom de flesta redan har gott om handdukar, kastruller och dekorationer. Att köpa smycken som förlovningspresent är inte alltid uppskattat eftersom smycken är i högsta grad ett personligt val. Bättre är att ge ett presentkort så att paret själva kan välja vad de vill ha.

En upplevelse som förlovningspresent brukar vara mycket uppskattat och väldigt annorlunda. Det kan vara en härlig romantisk middag dukad på en strand här hemma (om vädret tillåter) eller i ett varmt tropiskt land. Det finns dock massor av olika ”färdiga” upplevelser att välja mellan med allt från vin och chokladprovning, lyxig behandling, middag i mörker eller varför inte kombinerat med en mordgåta. Kanske en present med övernattning på hotell med romantik och härlig mat ger mer än vad en traditionell förlovningspresent ger. Fina gemensamma minnen är bra start för alla par som är på väg att ingå i ett äktenskap.

Varför ge förlovningspresent?

Förlovningspresent är mer av en symbolisk gåva och behöver inte vara dyr. Det är bra att komma ihåg att en förlovning efterföljs av ett bröllop som kan vara en mindre tillställning eller riktigt stort och påkostat. Så varför ge en förlovningspresent och varför inte bara vänta med presenter till bröllopet? För de allra flesta är förlovningen något riktigt stort och brukar ofta efterföljas med en tillställning av något slag. Att ge paret en gåva till deras förlovning är att visa att deras stora dag uppmärksammats, vilket alltid är uppskattat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *