Det finns många anledningar till varför folk väljer att sälja vidare sina smycken. Det kan vara allt ifrån att smycket inte längre passar vid en större förändring i vikten, att det inte används utan har legat i en låda under många år och man vill sälja det för att det förtjänas att bäras eller så säljer man smycken för att de har ett värde och man helt enkelt behöver pengarna.

Går du i tankarna på att sälja dina smycken så kan den här artikeln vara intressant för dig. Fortsätt läsa så får du veta mer om hur du säljer smycken och vad som kan vara bra att tänka på.

Så säljer du dina smycken

Det finns ett flertal sidor och tjänster som du kan sälja dina smycken till. Om du vill gå till en fysisk butik så har de flesta städer en pantbank där du kan få ditt smycke värderat på plats. Men du kan också välja att skicka iväg ditt smycke per post till ett företag som köper ditt smycke. Det finns företag som köper upp alla sorters smycken men också de som är mer nischade. Om du till exempel vill sälja dina diamanter så finns det företag som är experter på det. Väljer du att skicka iväg ditt smycke per post så är det viktigt att du tänker på hur du packar det, att smycket är välvårdat och av en bra kvalitet.

Vill du sälja ditt smycke via ett företag som finns online så går du in på den hemsida du valt ut, där finns det ett formulär som du fyller i. När beställningen är skickad brukar det dröja ett par dagar innan du får hem brevet tillsammans med instruktioner på hur du ska gå till väga för att packa ditt smycke. Sedan när företaget har mottagit ditt brev så gör de en värdering och du får en offert genom mail, brev eller ett sms som beskriver hur mycket du kan få betalt för det. Sedan är det upp till dig om du vill acceptera beloppet.

Bra att tänka på

Innan du säljer ditt smycke så finns det en del saker du behöver tänka på. Det allra första du ska göra är att kolla upp dess äkthet. Smycken som är gjorda av guld eller silver ska ha en stämpel. Är smycket gjord av diamant eller någon annan sorts ädelsten så kan du värma en nål och sticka i stenen. Om nålen går igenom är stenen inte äkta. En annan sak du kan kolla efter vad gäller ädelstenars äkthet är hur klara och rena de är. En äkta diamant är inte helt klar.

Sedan ska du alltid vara noggrann med att kolla upp företaget du tänkt sälja till, om de har några

dolda avgifter och hur nöjda deras tidigare kunder har varit. Du kan även jämföra de olika företag som finns för att du ska få ut det mesta av din smyckesförsäljning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *