Många undviker helt och hållet att kolla in de smycken som är gjorda av kända designers på grund av deras pris. Men det skadar ju inte att kolla som inspiration eller för en framtida investering. I det här inlägget ger vi vårt fokus på några av våra mest kända smyckesdesigners.

Georg Jensen

Georg Jensen A/S heter det framgångsrika smyckesföretag som startades år 1904 av silversmeden som gav namn åt företaget: Georg Jensen. Det var i Danmarks huvudstad Köpenhamn som företaget grundades och har än idag sitt huvudkontor där. Produkterna som de har är olika metallarbeten och silversmiden, vilket visar sig i Georg Jensens stora utbud som har allt ifrån smycken till ljusstakar.

Efva Attling

En av Sveriges största smyckesdesigners Efva Attling började sin karriär som modell, sångerska och dansare men eftersom hon alltid haft ett intresse för design så startade hon sitt smyckesföretag år 1996. Sedan dess har hon fått ett flertal fina designpriser.

Tiffany & Co.

Om vi istället riktar våra blickar till USA så är smyckesföretaget Tiffany & Co. kanske det första man tänker på eftersom de sedan starten år 1837 har öppnat över 200 butiker runt om i världen. Företaget grundades i New York av juvelerarna Charles Lewis Tiffany och Teddy Young. Till en början hette företaget Tiffany, Young and Ellis och fick sitt namn Tiffany & Co. 1853 när Charles Tiffany tog över företaget som ensam ägare. Det var då som företaget inriktade sig mot juveler och smyckestillverkning. Innan dess bestod deras produktkatalog också av olika sorters kontorsmaterial.

Cartier

Ett annat smyckesföretag som grundades på 1800-talet är Cartier som även det fick sitt namn efter dess grundare Louis-Francious Cartier. Detta var år 1847 i Paris. Företagets produktkatalog består idag av exklusiva armbandsur, smycken, pennor och parfymer. Men att fransmannen fick titeln ”kungen av juvelerare” säger väl en hel del om företagets stora framgång.

Thomas Sabo

En tysk känd smyckesdesigner är Thomas Sabo som grundade företaget med samma namn år 1984 och är idag en världsledande kreatör när det kommer till smyckesdesign. Företaget riktar sig till både kvinnor och män och har över 300 butiker runt om i hela världen.

Billigare märkesdesigners

Nu när du läst om de smyckesdesigners som är lite mer exklusiva tänkte vi avsluta med de smyckesdesigners som tillverkar smycken de allra flesta har råd med.

Vi börjar med svenska Snö of Sweden som grundades år 2002 i Östersund där företaget fortfarande har sitt huvudkontor. Den första kollektionen bestod av olika pärlsmycken och idag består utbudet av smycken i alla olika material.

Pilgrim är ett danskt smyckesföretag som grundades år 1983 av Thomas Ademsen och Annemette Markvald som först sålde sina smycken på gatan och vid festivaler. Men idag är det ett väletablerat och känt smyckesföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.