Att fria till sin älskade är ett stort ögonblick i livet. De flesta väljer att fria med en förlovningsring eftersom ringen är en viktig symbol för kärlekslöftet. Det är därför viktigt att du börjar planera köpet av ring i god tid för att få den klar i tid till frieriet. Här får du de fyra bästa tipsen när du ska köpa förlovningsring.

Börja i god tid

Det viktigaste när du köper ring är att du börjar i tid. Om du ska få din ring precis som du vill är det viktigt att du ger guldsmeden tid att göra nödvändiga justeringar. Dessutom tar det tid för dig att komma underfund med vilket typ av ring som passar dig och din partner. Om frieriet är en överraskning och du ska köpa en ring till din partner behöver du förmodligen ytterligare tid. En del tror att det bara är att gå in i en smyckesbutik och välja en ring, men verkligheten ser ofta annorlunda ut. Dels måste du hitta den modell och stil du vill ha, dels måste ringen anpassas efter storlek och andra önskade justeringar. Räkna med att det tar cirka en eller två månader att köpa förlovningsring.

Håll dig till din budget

Du kommer snart att inse att det går att spendera nästan hur mycket som helst på en förlovningsring. Därför är det väldigt viktigt att sätta en budget innan du börjar leta ring för att säkerställa att du inte spenderar mer än du hade tänkt dig. Ädelstenar, särskilt diamanter, är dyra och ju större sten desto dyrare ring. Det är lätt att förblindas av alla vackra ringar och stenar när du är i butiken. Med en tydlig budget kommer det att bli mycket lättare att välja ring.

Anpassa ringen efter livsstilen

När du letar efter förlovningsring kommer du att märka att det finns väldigt många olika stilar. En solitärring är en ring med endast en sten. Dessa enstensringar är mycket vanliga vid förlovning. De finns i alla prisklasser och det är oftast storleken på stenen som styr priset. En alliansring är en ring med flera stenar. Denna ringmodell är framför allt vanlig som vigselring, men den blir även allt mer populär som förlovningsring. Andra populära ringmodeller är haloring, sidostensring, flerstensring samt släta ringar. Det viktigaste när du väljer ringmodell är att du har livsstilen i åtanke. Om din partner är sportig eller arbetar mycket med händerna kan det vara bra att välja en enklare ringmodell som inte riskerar att fastna i saker.

Välj rätt sten och metall

Det är viktigt att du väljer en ring som passar din partner. Försök alltid att utgå från vad din partner gillar. Du behöver inte välja diamanter, utan du kan välja färgglada ädelstenar som akvamariner, smaragder och safirer. Du måste även välja metall, till exempel silver, guld eller roséguld. Ett tips är att se om din partner vanligtvis har guld eller silversmycken. Om hen har fler guldsmycken kan det vara en bra idé att välja en guldring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *