Har du en dröm om att designa dina egna smycken? Då kan du hitta inspiration på flera olika ställen. Faktum är att allt kan vara inspiration. Du kan ta inspiration av filmer, naturen, musik eller annat runt omkring dig. Om du ska göra en hel kollektion är det klokt att välja ett tema som du kan basera hela kollektionen runt.

Grafisk design och smycken går hand i hand

Just grafisk design och smyckesdesign har alltid stått nära varandra. De arbetar också med visuella meddelanden och kan ses överallt i det dagliga livet. Därför kan du alltid rådfråga en grafisk designer om du vill ha tips och råd. Klingit är en grafisk designbyrå som arbetar med all typ av design och digital utveckling.

Fundera över vilka material du vill använda

När du ska designa smycken bör du inte bara tänka på det visuella utan även på vilka material du vill använda. Guld är normalt det mest eftertraktade, men också det dyraste. Om du inte har en stor budget kan det vara bra att börja med något annat. Några andra material är sterling silver, titan och rostfritt stål. Välj ett material som passar din design.

Något annat som du också bör tänka på är om det ska gå att reglera storleken på dina smycken eller inte. Det har bland annat blivit populärt med ställbara ringar som passar alla. Då behöver man inte heller oroa sig för att beställa fel storlek. Du kan även designa ställbara halsband och armband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *