Det finns smycken som är billigare och är därmed något som de flesta har råd med. Men de är sällan av högre kvalitet och om du vill unna dig ett smycke som du kommer kunna bära i många år framöver kan det kosta lite mer. Om du inte har råd att köpa de smycken du suktar efter finns det sätt för dig att få in en extra slant på kontot och nedan kan du läsa mer om det.

Lämna in smycken till en pantbank

Genom att skicka in dina smycken till pantbanken kan du få betalt för dem och spara pengarna. Med de pengar som du får in kan du klicka hem de smycken som du verkligen vill ha. Därför kan det vara värt att gå igenom din smyckessamling och de som du inte använder kan du sälja. Det som är viktigt att veta är att du endast kan få bra betalt för smycken som är äkta. Smycken av äkta silver eller guld har en kontrollstämpel på sig och en del äkta smycken kommer också med ett värdebevis.

För att skicka iväg dina gamla äkta smycken behöver du bara fylla i ett formulär. Sedan kommer pantbanken att skicka ett brev till dig. I det brevet lägger du dina äkta smycken, till exempel ditt guldhalsband eller ring. Sedan lägger du det på brevlådan och brevet skickas till företaget. Sedan kommer du att få betalt för smycket så snart som de har mottagit brevet och värderat smycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *