Att använda nya metaller och material för att framställa smycken kan vara skadligt för klimat och miljö. Här finns möjlighet för dig att köpa smycken framställda av återvunna metaller, eller begagnade och restaurerade smycken. Genom att handla på ett medvetet sätt ställer du krav på smyckesindustrin att bli mer hållbar, samtidigt som du kan komplettera din look med unika smycken.

Bismarck halsband är en typ av halssmycke som består av sammankopplade metallänkar. Denna stil framställdes först på 1800-talet i den tyska staden Bismarck. De första kedjorna skapades av silver och guld och var mycket populära bland den rika eliten. Nu har du också möjlighet att köpa hållbara Bismarck halsband, varsamt restaurerade och smidda i äkta guld. Varje Bismarck halsband har genomgått en grundlig kvalitetskontroll.

Efterfrågan ökar

Allt fler konsumenter vill köpa hållbart framtagna smycken. Gruvor orsakar skador på miljön och många larmrapporter har på senare år publicerats om dåliga arbetsförhållanden för de som arbetar i gruvorna. Om du vill bära smycken och samtidigt skapa ett lägre miljöavtryck finns det flera alternativ. Med certifiering av pärlmusselfiske kan du säkerställa att de pärlor du köper har fiskats på ett spårbart och hållbart sätt.

Labbodlade diamanter

Under lång tid har diamantindustrin haft en stor negativ påverkan på social hållbarhet och miljö. Men labbodlade och syntetiska diamanter är en ny affärsidé som på senare år har blivit verklighet. Tillsammans med återvunnet guld som används i Bismarck halsband och andra smycken går det att skapa mycket mer hållbara accessoarer. Produktionen av syntetiska diamanter förväntas växa stort under de kommande åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *