Att köpa förlovningsring och vigselring är oftast två olika upplevelser. En förlovningsring är den ring som ges till partnern vid ett frieri. Ofta är det den ena partnern i förhållandet som köper ringen för att överraska den andra vid förlovningen. Detta ställer särskilda krav på personen som köper ringen eftersom det är betydligt svårare att köpa till någon annan. Vid köp av vigselringar är det dock ofta båda som köper ringarna tillsammans. Dessutom ska vigselringen matcha förlovningsringen. Här får du de bästa tipsen vid köp av vigselring.

Var ute i god tid

Inför ett bröllop är det mycket som ska fixas och det är lätt att vänta för länge med att beställa vigselringar. Undvik misstaget att vänta för länge eftersom ni då riskerar att inte hinna få ringarna färdiga i tid för vigseln. Var ute i god tid så att ni i lugn och ro kan välja ringar som passar er. Vid köp av vigselring är det många saker att tänka på, bland annat val av metall, ädelsten, modell samt storlek. Ofta behöver guldsmeden göra justeringar eller skapa en helt ny ring. Tänk på att det kan ta cirka en månad att hitta rätt ringar och få dem klara. Enligt Statistiska Centralbyrån gifter sig de flesta under sommarhalvåret och då kan det ta ännu längre tid eftersom det är fler som gifter sig då.

Satsa på kvalitet

Vigselringarna ska bäras varje dag i resten av era liv. Därför är det bra att satsa på kvalitet istället för kvantitet. Välj bra metaller och en modell som du inte kommer att tröttna på. Klassiska modeller är populära av den anledningen att de är tidlösa. Fråga dig själv om du kommer att gilla ringmodellen om 20 eller 30 år.

Matcha förlovningsringen

Tänk även på att matcha vigselringen med en eventuell förlovningsring. I Sverige var det länge vanligt med enkla och släta förlovningsringar, men influenser från USA har gjort att allt fler väljer större och mer utsmyckade förlovningsringar. Vigselringen måste anpassas så att den kan sitta på samma finger som förlovningsringen. Ibland är det nödvändigt att justera båda ringarna.

Jämför olika guldsmeder & online

Vigselringarna är ofta en stor kostnad för brudpar och det lönar sig att jämföra olika alternativ. Om ni är ute i god tid hinner ni besöka många olika guldsmeder och således jämföra utbud och priser. Det finns dessutom många företag som säljer vigselringar online. Att köpa ringarna på nätet kan spara flera tusenlappar, men tänk på att det oftast krävs extra tid för justeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *