Diamanter är en av de mest populära ädelstenarna, framför allt när det gäller förlovnings- och vigselringar. Det finns dock många andra vackra ädelstenar i olika färger. Efterfrågan på dessa har ökat starkt de senaste åren i takt med att allt fler väljer att göra personliga smycken. Det blir allt vanligare att ha sin månadssten på olika sorters smycken. Här kan du läsa mer om några av de vanligaste ädelstenarna.

Safir

Safirer är en av de mest använda ädelstenarna i smycken på grund av dess vackra färg och hårdhet. De flesta känner igen safiren på dess intensivt kornblå färg, men vad färre vet är att det även finns safirer i andra färger. Det finns bland annat gula, gröna och rosa safirer. Safirer finns i alla färger förutom röd. Stenen är en variant av mineralet korund och symboliserar tillgivenhet. Den är månadsstenen för september.

Rubin

Rubiner är kända för sin intensivt röda färg. Rubinen är en mycket värdefull ädelsten som endast hittas på ett fåtal platser i världen. Det är en röd variant av mineralet korund. Stenen symboliserar passion och romantik. Den är månadsstenen för juli.

Smaragd

Smaragder är dyra ädelstenar med en typisk klargrön färg. Stenen är en sorts beryll som fått sin färg från krom. Stenen är mycket populär i smycken och dekorerar många kronjuveler. Stenen sägs symbolisera välstånd och lycka. Smaragden är månadssten för maj.

Akvamarin

Akvamarin är en ljusblå ädelsten som sägs symbolisera havets lugn. Förr i tiden var den populär bland sjömän för att skydda mot dåligt väder, men idag används den i smycken. Precis som smaragden är det en sorts beryll. Akvamarin är månadssten för mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *